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  1. 医学科
  2. 社会医学講座 公衆衛生学部門
  3. 学術雑誌掲載論文等(社会医学講座 公衆衛生学部門)

Cardiovascular Risk Assessment Chart by Dietary Factors in Japan - NIPPON DATA80.

http://hdl.handle.net/10422/00012510
http://hdl.handle.net/10422/00012510
a24b9983-4383-4291-a79e-46949a1061ab
名前 / ファイル ライセンス アクション
83_CJ-18-1002.pdf 83_CJ-18-1002 (554.9 kB)
© 2019 THE JAPANESE CIRCULATION SOCIETY
83_CJ-18-1002_Supplementary 83_CJ-18-1002_Supplementary Files (268.5 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2019-06-06
タイトル
タイトル Cardiovascular Risk Assessment Chart by Dietary Factors in Japan - NIPPON DATA80.
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Cardiovascular risk chart
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Fish
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Fruit
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Salt
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Vegetables
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 KONDO, Keiko

× KONDO, Keiko

WEKO 2935
e-Rad 20566567

KONDO, Keiko

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MIURA, Katsuyuki

× MIURA, Katsuyuki

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ORCID 0000-0002-2646-9582

MIURA, Katsuyuki

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Tanaka-Mizuno, Sachiko

× Tanaka-Mizuno, Sachiko

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Tanaka-Mizuno, Sachiko

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KADOTA, Aya

× KADOTA, Aya

WEKO 1966
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ORCID 0000-0001-7378-0544

KADOTA, Aya

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ARIMA, Hisatomi

× ARIMA, Hisatomi

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ARIMA, Hisatomi

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OKUDA, Nagako

× OKUDA, Nagako

WEKO 3288
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ORCID 0000-0002-6893-0509

OKUDA, Nagako

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FUJIYOSHI, Akira

× FUJIYOSHI, Akira

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FUJIYOSHI, Akira

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Miyagawa, Naoko

× Miyagawa, Naoko

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ORCID 0000-0002-9148-1078

Miyagawa, Naoko

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Yoshita, Katsushi

× Yoshita, Katsushi

WEKO 5879

Yoshita, Katsushi

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OKAMURA, Tomonori

× OKAMURA, Tomonori

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OKAMURA, Tomonori

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岡山, 明

× 岡山, 明

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岡山, 明

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UESHIMA, Hirotsugu

× UESHIMA, Hirotsugu

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ORCID 0000-0002-7742-4253

UESHIMA, Hirotsugu

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著者別名 近藤, 慶子

× 近藤, 慶子

WEKO 2935
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近藤, 慶子

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三浦, 克之

× 三浦, 克之

WEKO 3536
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三浦, 克之

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田中, 佐智子

× 田中, 佐智子

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田中, 佐智子

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門田, 文

× 門田, 文

WEKO 1966
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門田, 文

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有馬, 久富

× 有馬, 久富

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有馬, 久富

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奥田, 奈賀子

× 奥田, 奈賀子

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奥田, 奈賀子

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藤吉, 朗

× 藤吉, 朗

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藤吉, 朗

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宮川, 尚子

× 宮川, 尚子

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宮川, 尚子

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岡村, 智教

× 岡村, 智教

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岡村, 智教

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岡山, 明

× 岡山, 明

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岡山, 明

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上島, 弘嗣

× 上島, 弘嗣

WEKO 156
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ORCID 0000-0002-7742-4253

上島, 弘嗣

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Background:Many studies show that dietary factors such as vegetables, fruit, and salt are associated with cardiovascular disease (CVD) risk. However, a risk assessment chart for CVD mortality according to combinations of dietary factors has not been established.
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Methods and Results:Participants were 9,115 men and women aged 30–79 years enrolled in the National Nutritional Survey of Japan in 1980 with a 29-year follow-up. Dietary intake was assessed using a 3-day weighed dietary record at baseline. Cox regression models were used to estimate the hazard ratio (HR) of CVD mortality stratified by vegetables, fruit, fish, and salt consumption. HRs of CVD mortality according to combinations of dietary factors were color coded on an assessment chart. Higher intakes of vegetables, fruit, and fish, and lower salt intake were associated with lower CVD mortality risk. HRs calculated from combinations of dietary factors were displayed using 5 colors corresponding to the magnitude of the HR. People with the lowest intake of vegetables, fruit, and fish, and higher salt intake had a HR of 2.87 compared with those with the highest intake of vegetables, fruit, and fish, and lower salt intake.
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Conclusions:Vegetables, fruit, fish, and salt intake were independently associated with CVD mortality risk. The assessment chart generated could be used in Japan as an educational tool for CVD prevention.
書誌情報 Circulation journal : official journal of the Japanese Circulation Society

巻 83, 号 6, p. 1254-1260, 発行日 2019-05-24
出版者
出版者 The Japanese Circulation Society.
別言語の出版者
出版者 日本循環器学会
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1347-4820
PMID
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ PMID
関連識別子 31006729
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1253/circj.CJ-18-1002
権利
権利情報 日本循環器学会の許諾を得て掲載
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 Journal Article
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